Jody voelt zich niet langer welkom…

Jody voelt zich niet langer welkom…

Ik heb het al eerder gezegd; mensen die op de PVV stemmen zijn dat niet gaan doen voor al die andere rhetoriek waar ze hun partijprogramma mee hebben opgevuld om als geloofwaardige partij over te komen. Het zijn de mensen die, eigenlijk net als jij, het gevoel hebben dat ze niet meer in het Nederland wonen waar ze ooit geboren zijn.

En dat is ook zo.

De wereld wordt steeds kleiner. Waar het aanvankelijk bijna niet te bevatten hoe groot de wereld was, en hoe ver weg alles leek, en hoe ver wij verwijderd waren van oorlog, hongersnood, religieuze conflicten, en zo voorts, komen er nu steeds meer anderen naar Nederland toe. Buitenlanders brengen verandering met zich mee, zeker als ze in grote groepen komen of met sterke idealen en geloofsovertuiging.

Ik heb het al eerder gezegd; dit is een ontwikkeling die niet te stoppen is, zeker niet hier, waar welvaart en klimaat hand in hand gaan, waar we heel blij mogen zijn dat we er geboren zijn, en waar wij barmhartig zullen moeten delen met al die mensen die hier graag een leven zouden willen opbouwen. Het is niet te stoppen, er zijn geen muren of hekken die we kunnen bouwen die de verandering in de maatschappij zal tegen houden. Verandering is een universele, onomkeerbare macht en als je daar geen vrede mee kunt maken, dan ben je of verward of koppig, maar hoe dan ook heb je geen binding met de realiteit.

Verschil en afwisseling maakt ons sterker, veelzijdiger en flexibeler. Als je daar mee opgegroeid bent heb je de flexibiliteit van geest om je met gemak aan te passen, dat multi-culturalisme verder gaat dan een avondje Chinees eten in de week, en dan kom je een stuk verder in het leven dan je te blijven argeren tegen iets wat niet te stoppen valt. Als is het niet de Islam dan is het wel de technosis waar je bang voor zou kunnen zijn. Het is altijd wat met die mensen. Het is het vermeende gevaar, niet de werkelijkheid waar ze zich tegen afzetten.

Leave a Reply